Thursday, November 11, 2004

Long time no see, Selamat Hari Raya Aidilfitri...

Fuhhh..it's been almost more than a weeks i not writing on this blog...why? hemmmmm..busy..mcm tak cukup tangan..hihihi..no time to update the blog,sometime balik rumah after work at night,tired to do some writing...bukak laptop only to listen mp3 and movie i downloaded at office..so many thing happen in this 2 weeks..n not forget SELAMAT HARI RAYA to all my muslim friend...This year punya puasa memang happening..bermewah-mewahan...not me,but vendor for my company organise majlis berbuka puasa at hotel....merasa jugak berbuka kat hotel nie...let me count, so far 3 hotel and 1 resort.....first Sheraton Subang, then melantak at Grand Bluewave Shah alam, after that visiting Paris Hilton punya hotel, PJ Hilton..cari2 jugak dia, kot2 dia ada heheheh...and lastly kat Hyatt Saujana Subang...thumbs up to all these places..memang best diorang punya menu...my friends said why dont we bring some plastic bag to take some food to bring back..hahahahaha..nafsu tu bile dah menguasai diri mcm mcm bleh jadi...but we eat what we can..tak elok makan terlalu kenyang..walaupun aku pun same gak,sampai nak rukuk sembahyang pun rasa mcm nak terkucil...hahahah..isk isk isk astaga....but yg pelik nya,mkn bagai nak rak, badan still camni lagi...susah tul nak 'berkembang'...apsal orang lain senang sangat ek!...org lain beria2 nak kurus aku ni nak gemuk..but not to gemuks sangat la...just kalo bleh dapat cover tulang rusuk ni...hahah...dulu sampai bleh kire tulang rusuk nie...makan jaga beb..(duit takde time tu)....skang ni pun dah terikut2 dah peel tu...makan skit2 je...then saving....tapi tak jugak,beli benda lain...my friends kata mesti duit aku ni dah berkepuk2 dalam bank tu..sebab saving...hahahaa..takde pun...well, got hari raya leave for a weeks..from deepavali until 18 nov, but to work on friday..only that day,then weekend break...rasa mcm wasting je...only 1 day kerja..mmm nak buat camne,my bos has decided like that...kalau dapat cuti sampai minggu depan ok gak...buat im new staff, takleh demand sangat..kene bagi senior cuti lame....plan to going home by motocycle,jadi rider...sejak dulu lagi...itu je yg mampu...my brothers also going home by car...so balik sorang2 je,takde la sorang2 sangat..beratus keta ngn moto kat highway tu,bukan aku sorang je balik raya...subuh lagi dah bertolak pulang,time yg sesuai nak balik..keta tak banyak masa tu...but kat senawang to seremban skit jam,not bad sangat la...this time balik raya rasa mcm buat rekod....3 hours journey...biasa 3 1/2 jam...maybe jalan lengang skit..bleh la up up skit...hehehe..but law kene patuh gak... well alhamdulillah sampai jugak kat umah tercinta...tak bawak barang banyak sangat,coz dah kirim kat my brother suruh dia bawak...bawak laptop je la ngn baju2 skit...tu yg bleh sampai awal tu..hehhe..mmm dah sampai takde buat apa sangat, take rest ...esok ada berbuka puasa ngn member lame...........